POGLED PREKO RAMENA- SPISAK VISOČKIH NAČELNIČKIH KANDIDATA

| 11/04/2016

visoko-pprq

PONEDJELJAK 4.4.2016.

Adna Omanović, kreativna mlada frizerka, najprijatnije je otkriće protekle sedmice. Hit frizure uz savršen tretman oštećene kose zasigurno je stavlja na pijedestal  frizerki budućnosti o kojim se priča i tek će se pričati. Edukacije, seminari i brojne diplome i priznanja, pravi su dokazi da Vam baš ona u Zeničkoj ulici treba „raditi o glavi“.

FAKAT „MAGIC“-čno

visoko-adna231c

UTORAK 5.4.2016.

visoko DVD Visoko mart 2016

Vatrogasci imaju pune ruke posla. Toplo je, a raja ne pazi nakon rada na njivama. Česti su šumski požari, a tada prijete dodatne opasnosti, jer ovi hrabri ljudi, da bi efikasnije ugasili požar, često ulaze i u minska polja. Svaka čast za standardnu postavu pojačanu mladim snagama koje su se već dokazale na terenu.

visoko-bijela-dzamija-ramazan5

SRIJEDA 6.4.2016.

Noć želja- Lejletu-r-regaib u Visokom se uvijek dočekuju sa velikom pažnjom. U četvrtak, nakon akšam-mraka želje će krenuti put neba, a kada se ispune, eto našim srcima radosti i vremena ljepšeg življenja u očekivanju mjeseca Ramazana.

visoko sedmi april 2016

ČETVRTAK 7.4.2016.

Obilježavanje Dana oslobođenja Visokog od okupatora u Drugom svjetskom ratu svečano i dostojanstveno obilježeno u Visokom. U goste nam stigli antifašisti iz Sarajeva, Breze i Kaknja.

Kao bonus stigle su kritike uglednih Visočana kojima „kroz vene protiče krv partizana“, nakon što sam se u jednom foto bloku poigrao sa informacijom da li smo oslobođeni šestog aprila popodne ili sedmog ujutro. Sve informacije koje sam do sada dobijao od Gorana Čakića su bile precizne i tačne.

visoko-cako

Inžinjer Brko i dalje tvrdi da su u Visoko prvi ušli domobrani sa Butmirskog aerodroma, pa onda partizanske jedinice. Prvi šestog, drugi sedmog aprila. Da ne talasam bez potrebe, vraćam se na partizane i sedmi april, a Gorana vazda možete pitati za njegovu verziju koja je ruku na srce vrlo uvjerljiva.

visoko-amra

Povodom 7. aprila, Dana oslobođenja Visokog započeli su radovi na izgradnji novog objekta Javne ustanove za predškolski odgoj i obrazovanje Visoko u naselju Prijeko. Investitor radova je Općina Visoko i Abras Company d.o o. Visoko. Biće to jedna moderna vaspitna ustanova kojom će se Visoko ponositi. Današnje obdanište staro oko četiri decenije, vjerovatno će se koristiti u druge svrhe.

visoko-mujo-music11

PETAK 8.4.2016.

Sretan 8 april, svjetski dan Roma i Romkinja. Romska kultura, jezik i tradicija se obilježavaju samo za praznike kao da drugim danima ne postoje. Svaka čast i Melini i Hakali, ali moraju poraditi na jedinstvenom djelovanju. Zašto romska populacija ne bi dobila svoje predstavnike i u Općinskom vijeću Visoko? Za sada su ih mamile i namamile druge mudrije političke partije.

visoko-gorska-sluzba22q

Visoko je dobilo svoju stanicu Gorske službe spašavanja sa certificiranim spasiocima.

Jasmin Ferhatović, Mehmed Prelić, Samra Džafic, Adnan Ferhatović, Sanela Čolović, Irma Zerdo, Armin Šehović, Rafaela Obučić, Jasmina Ferhatović, Denin Osmanović, Abdulah Trako i doktor stanice Malik Balta čine sjajnu ekipu koja je nakon završene zahtjevne teorijske i praktične obuke i višegodišnjeg stažiranja dobila certifikate spasioca.

Uz svu njihovu radost, još jednom poziv da im se pomogne oko opreme i prostorija.

visoko-sajam-vjencanja12

SUBOTA 9.4.2016.

Sajam vjenčanja na vrhu Dačinog hotelskog kompleksa uljepšao je vikend. Čestitke mladim kreativnim Visočankama i Visočanima koji su velikom broju posjetilaca priredili praznik u bijelom sa nijansama crne.

visoko-raif11

Taekwondo majstorije kluba Crni Labudovi u Tomislavgradu, nisu ostale nezapažene. Ovacije u dvorani za malu visočku ekspediciju koju je predvodio trenerski dvojac Ahmić-Osmanbegović, dokaz su da se mnogo truda ulaže u ovaj sport, a rezultat su zlatne medalje.

visoko-ork-rukomet11

Mladi rukometaši su slavili u komšijskom derbiju. Kakanjci nisu mogli zaustaviti Habibovića, Alijagića i Herića, a njihov napad se završavao na granitnoj odbrani koju je predvodio Burić.

Kraljice ritmičke gimnastike raspoređene u dva visočka kluba, donijele veliki broj medalja sa takmičenja u Sarajevu.

visoko-bosnaqw

Odavno neka gostujuća ekipa nije prikazala lijep nogomet na stadionu Luke. Hercegovci iz Branitelja odigraše lijepo od noge do noge i zamalo ne otkinuše bod Bosni koja ih je olako shvatila. Ipak 2:1 na kraju za nastavak nade i očekivanje skorog derbija sa Rudarom kojem u narednom kolu dolazi Zvijezda.U nedostatku Zamera i Čabe, trebao bi nam jedan Pereira (broj 14) ili Pinjuh 11.

visoko-pozdrav-proljecu2016q

NEDJELJA 10.4.2016.

Raja pozdravila proljeće na tradicionalnoj manifestaciji u Goranima. Kiša koja je padala u subotu, omela je neka sportska takmičenja, pa su ostala izviđačka i ona najpopularnija. Takmičenje u iću i piću, pa onda lagano nazad niz blatnjav drum. Nije bilo lako popeti se, ali ni sići. Višak automobila napravio je pravi saobraćajni čep na zadnjoj krivini.

Što se tiče naslova zbog kojeg vas je većina i otvorila tekst, evo i nekih prezimena: Babić, Zukić, Karavdić, Dlakić, Kurgaš, Ugarak, Husić, Trako i načelnik iznenađenja.

Objavljeno u: Hronika, Osvrti

Komentari zatvoreni.