POLITIČKI SKUP „PUT KA NOVOJ BOSNI I HERCEGOVINI“ PROF. DR. MIRSADA HADŽIKADIĆA U VISOKOM

| 28/09/2018

Prof. dr. Mirsad Hadžikadić, kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda bošnjačkog naroda, 30. septembra (nedjelja) će u Centru za kulturu Altindağ-Visoko, s početkom u 19.00 sati, održati politički skup kojim nastavlja svoju predizbornu kampanju na ovogodišnjim izborima. Tema skupa je„Put ka novoj Bosni i Hercegovini“.

Skupu će se obratiti prof. Hadžikadić i predstaviti strategiju Bosna i Hercegovina 2030 i predizborni program Problemi i rješenja. Gost skupa je bard bh. pozorišta, glumac Josip Pejaković. Nakon obraćanja Mirsada Hadžikadića, prisutni će mu moći postavljati pitanja.

O prof. dr. Mirsadu Hadžikadiću

Prvi predsjednik Savjetodavnog vijeća za Bosnu i Hercegovinu u Vašingtonu i Bosanskohercegovačko-američke akademije nauka i umjetnosti, prof. dr. Mirsad Hadžikadić donedavno je bio izvršni direktor analitičkih programa na Univerzitetu Sjeverne Karoline u Šarlotu u Americi. Doktorirao je informacione tehnologije, a magistrirao javnu upravu na Harvardu. Dobitnik je nagrade za životno djelo Udruženja informacionih tehnologija na nivou savezne države Sjeverne Karoline i grada Šarlota. U centar svog društvenog djelovanja uvijek stavlja nauku, razvoj i izvrsnost. Zalaže se za građansku državu, temeljitu reformu obrazovanja i javne uprave te rast i razvoj privrede.

Objavljeno u: Politika

Komentari zatvoreni.