PREDSTAVNICI AGENCIJE FIPA U BIH POSJETILI DVA PRIVREDNA DRUŠTVA U VISOKOM

| 16/03/2016

atomatic.jpg2

Predstavnica FIPA-e Tanja Bojović Simić zajedno sa predstavnicama Općine Visoko Suadom Koljenović i Dženitom Begić, te Osmanom Buzom ispred Zeničko-dobojskog kantona posjetili su dva privredna društva na području općine Visoko – Automatic Servis d.o.o. Visoko  i Nerzz Bešlagić d.o.o. Visoko, a u sklopu Aftercare programa za 2016. godinu.

Nerzz Bešlagić je porodična firma sa dugogodišnjom tradicijom poslovanja od 1984. godine, a u vlasničkoj strukturi bilježi 30% stranog kapitala porijeklom iz Malezije. Firma broji 40 zaposlenih bh. državljana, a osnovna djelatnost je proizvodnja i prodaja odjevnih predmeta od kože i krzna.

Ukupno imaju 9 poslovnica širom BiH pored glavne zgrade u Visokom gdje obavljaju proizvodnju odjevnih predmeta.

Automatic Servis egzistira od 1999. godine u BiH i 60% je u stranom vlasništvu (Slovenija). Firma se bavi trgovinom na malo, kao i prodajom toplih napitaka putem samouslužnih aparata.

Svoje poslovnice imaju širom BiH i ukupno broje 2600 aparata za koje lično obavljaju servisiranje i održavanje. Ukupno imaju 68 zaposlenih radnika. Direktor Čakić je zadovoljan poslovnim okruženjem u BiH, a usluge kooperanata, transporta i saradnika iz BiH ocjenjuje kao jako dobre.

Projekat postinvesticijske podrške u suradnji sa općinama i kantonima smatraju vrlo korisnim za sve strane investitore koji nailaze na poteškoće prilikom poslovanja.

Objavljeno u: Hronika, Privreda

Komentari zatvoreni.