PREVENT REALIZIRAO REKONSTRUKCIJU DJEČIJEG PARKA I UPRILIČIO DRUŽENJE SA MALIŠANIMA

| 25/10/2012

Prevent Grupacija u saradnji sa Fondacijom Hastor u Visokom realizuje projekat rekonstrukcije dječijeg parka u ulici Branilaca, pored  filijale Moja banka d.d. Tim povodom, a pred nastupajuće bajramske praznike u ovom parku danas je organizovano druženje sa mališanima iz JU za predškolski odgoj i obrazovanje Visoko.

Izvođač radova u dječijem parku  je JKP “Gradska groblja” Visoko.

“Danas smo tu kako bismo ozvaničili završetak radova u parku, koji je u proteklom periodu rekonstruisan, te su postavljeni dodatni mobilijari. U narednom periodu planirana je postavka i novog tobogana. Ovo je nastavak angažmana Preventa u Lokalnoj zajednici. Druženje je organizovano, na inicijativu Fondacije Hastor, sa djecom iz Obdaništa Visoko, a željeli smo da zajedno sa njima proslavimo predstojeće bajramske praznike. Nadamo se da će ovo biti naš mali doprinos za djecu Visokog i da će oni uživati igrajući se u ovom parku”, kazala je Aida Salkić, PR “Prevent BH”.

U dječijem parku, danas je mališanima  upriličena i zabava sa klovnom, te su svi sa svojim odgajateljicama  onako razdragani i veseli zapjevali i lijepo se zabavili. Potpuna rekonstrukcija ovog parka na radost sve djece koja svoje slobodne vrijeme provodi ovdje  bit će realizovana u danima nakon kurban bajrama.

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.