PROF. DR. MIRSAD HADŽIKADIĆ, KANDIDAT ZA ČLANA PREDSJEDNIŠTVA BIH, 17. JULA POSJETIT ĆE VISOKO

| 12/07/2018

Prof. dr. Mirsad Hadžikadić, paralelno sa višedecenijskom uspješnom akademskom i profesionalnom karijerom, vrlo posvećeno je učestvovao u osnivanju i radu nekoliko institucija koje su u fokusu svog djelovanja imale promociju države Bosne i Hercegovine.

Nakon što je početkom godine najavio svoj politički angažman, a s ciljem bližeg upoznavanja sa njegovim političkim i profesionalnim djelovanjem, prof. Mirsad Hadžikadić, kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda bošnjačkog naroda, 17. jula posjetit će Visoko.

Tim povodom, relizovat će sljedeće aktivnosti: sastanak s načelnicom Amrom Babić; obilazak Spomenika NOB-u i naklon žrtvama i polaganje cvijeća; obilazak Spomenika šehidima i poginulim borcima Visokog u agresiji od 1992-1995. i polaganje cvijeća; posjeta Zavičajnom muzeju; obilazak Trga žrtava genocida u Srebrenici; sastanak i druženje s građanima u Ugostiteljskom objektu IME i konferencija za novinare.

O prof. Hadžikadiću

Prvi predsjednik Savjetodavnog vijeća za Bosnu i Hercegovinu u Vašingtonu i Bosanskohercegovačko-američke akademije nauka i umjetnosti, dr. Hadžikadić  je izvršni direktor analitičkih programa na Univerzitetu Sjeverne Karoline u Šarloti u SAD. Dobitnik je nagrade za životno djelo udruženja informacionih tehnologija na nivou savezne države Sjeverne Karoline i grada Šarlote. U centar svog društvenog djelovanja uvijek stavlja nauku, razvoj i izvrsnost.

Objavljeno u: Politika

Komentari zatvoreni.