PROPISI SU JASNI – BEZ HOTELA NISMO GRAD

| 14/11/2015

visoko hotel visoko

Sigurno među najstrašnijim hotelima na svijetu, jedan je iz BiH. Onima  koji su imali priliku nekada koristiti njegove usluge, ovaj napušteni hotel ostavlja poseban dojam kad ga ponovo dođu posjetiti.

Jasno je da se širom svijeta nalazi mnoštvo takvih objekata, neki su srušeni u ratovima, drugi u prirodnim katastrofama, a treći su oronuli zbog lošeg poslovanja ili loše privatizacije.

Da, mnoštvo je takvih objekata, a zanimljivo je da se među njih može uvrstili i jedan hotel iz Bosne i Hercegovine i to iz našeg grada. A ko to danas prizna grad bez hotela.

Propast hotela sada stoji kao tihi spomenik strahobalnoj i brzopletoj privatizaciji, kojom se lijepa vremena  mogu pretvoriti, evo primjera, hotela u totalni šlamperaj.

Riječ je, naime, o našem jedinom pravom hotelu, Hotelu Visoko, nekada luksuznom zdanju: 67 soba, restorani, bar, nacionalna kafana, uređena dva parking prostora, 7500 m² zemljišta, mirno mjesto, pokraj rijeke, a koji se u tranziciji pretvorio u totalni promašaj. Sada više liči na bunker nego na zgradu gdje su nekada uživali posjetioci.

Nedostatak smještajnih kapaciteta i ovoga nekada respektabilnog hotela hronični je problem u Visokom, koji posebno do izražaja dolazi i svaki se put iznova aktualizira u vrijeme održavanja gradskih manifestacija. Kočnica je i razvoju turizma na našoj općini.

duga-iznad-visokog

A moglo je biti drugačije?!

Blizina  krunidbenog, stolnog i grobnog mjesta bosanskih vladara- Mili, blizina starog grada Visoki-srednjovjekovne tvrđave i naših visočkih piramida sa ljekovitim podzemnim tunelima, Kulturni centar sa konferencijskim salama, napravili su naš Hotel Visoko vrlo atraktivnim mjestom za sve goste i posjetitelje, turiste i poslovne ljude.

Hotel Visoko je na opću radost nedavno ponovo otvoren hotel. Sobe su u potpunosti opremljene, a na prizemlju se nalazi restoran, caffe bar, aperitiv bar, i vanjski restoran sa pogledom na dvije rijeke.

Sve sobe su opremljene sa TV-SAT i kablovskim prijemnikom, mini barom, tušem ili kadom, sistemima za grijanje i klimatizaciju, tu je i sauna sa bazenom.  Neke sobe imaju pogled na visočku staru čaršiju i uže gradsko jezgro, dok ostale imaju pogled na novo naselje i centar sportskih igara.

Naše stručno i ljubazno osoblje žele Vam ugodan boravak u našem obnovljenom Hotelu Visoko tokom cijele godine i lijepo moli da rezervacije termina obavite putem e-maila.

Napomena: boravišna taksa je uračunata u cijenu aranžmana.

Autor: K. P.

Objavljeno u: Hronika, Osvrti

Komentari zatvoreni.