RAHMETLI MUSTE ĆE ZAUVIJEK OSTATI U NAŠEM SJEĆANJU

| 21/05/2018

Mustafa Muste Dedić, veliki čovjek i patriota, naš dragi sevdalija, zauvijek nas je napustio 21. maja 2014. godine. 

Rođen je 1940. godine u mjestu Bradina –Konjic. Bio je član SRD “Visoko” od 1955. godine, a od 2010. godine je počasni član.

Državni sudija u dvije discipline „ulov ribe udicom na plovak“ i „bacačke discipline“. Dugi niz godina je obavljao funkciju predsjednika SRD “Visoko“ Visoko. Učesnik je brojnih takmičenja, bio je član reprezentacije BiH  na svjetskom prvenstvu u Italiji.

Na manifestaciji „Najuspješniji sportisti i sportski radnici općine Visoko 2013.“, Mustafa Dedić-Muste je dobio priznanje “Nagrada za životno djelo” kao i priznanje Sportskog saveza ZDK. Također, tokom životnog vijeka dobio je još mnogo priznanja…

visoko-mustafa-dedic-muste

Pored ribolova u slobodno vrijeme bavio se pjevanjem, učesnik je i organizator mnogih humanitarnih koncerata. Podatak da je preko 150 tonskih zapisa sa Mustetovim glasom, arhivirano u RTV BiH, dovoljno govori da je naš Muste bio i veliki čuvar sevdalinke. Dao je veliki doprinos tokom agresije na BiH. Njegovi sinovi Mugdim i Hazim među prvima su stali u odbranu Visokog. Rahmetli Hazim Dedić dobitnik je najvećeg ratnog priznanja “Zlatna policijska značka”.

visoko-muste-dedic

Četiri godine su prošle kao tren, a rahmetli Muste će zauvijek ostati u sjećanju svih Visočanki i Visočana.

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.