“SAJAM MALIH PROJEKATA”: UČENICI OŠ “SAFVET BEG-BAŠAGIĆ” IMALI NAJBOLJI PROJEKAT

| 13/10/2012

Na prostoru ispred Gradske biblioteke i Omladinskog centra u Kaknju, održana je konferencija i sajam ”World Vision i partneri u 2011/201. godini” na kojoj su učestvovali partneri organizacije iz Kaknja i Visokog.

Posjetiocima ove konferencije koja je bila odlično posjećena, obratili su se aktuelni općinski načelnik Mensur Jašarspahić koji se zahvalio organizaciji World Vision na dugogodišnjoj saradnji, te direktor World Vision BiH Hans Bederski koji je u svom govoru istakao kako je cilj ove organizacije unaprjeđenje života u zajednici, problemima mladih, borbe protiv siromaštva, nepravde. Kroz različite projekte, ova organizacija želi pomoći društvenoj zajednici.

World Vision je u proteklih pet godina sa parterima radio na projektima iz četiri oblasti; Ekonomski razvoj sa fokusom na poljoprivredu, sponzoriranje djece, podrška obrazovanju i razvoj civilnog društva. Učešće na “Sajmu malih projekata” uzele su mnoge nevladine organizacije i osnovne škole sa područja općine Visoko, kao i Teatar “Total” koji je ove godine prema broju osvojenih nagrada I priznanja broj jedan amatersko pozorište u BiH.

Na sajmu su se predstavljali projekti, a za najbolji projekat i štand od njih trideset prezentiranih, imali su učenici Osnovne škole “Safet beg-Bašagić” iz Visokog ,a njihov projekta se odnosi na zamjenu vrata i prozora na zgradi njihovog školskog objekta.

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.