SVJETLO KOJE SIJA – AKTIVNOSTI ASOCIJACIJE FATMA I ASOCIJACIJE ŽENA SDA VISOKO

| 14/06/2018

Vrijedne žene Asocijacije FATMA i Asocijacije žena SDA Visoko su u mjesecu ramazanu u ugodnoj atmosferi i uz bogatu trpezu koju su zajedno pripremale, provele lijepe iftarske trenutke. Prisutvovale su i raznim iftarima u Zenici, Vogošći i Sarajevu, te tako razvijale i unapređivale razna prijateljstva. Organizovale su predavanje profesorice Emsudine Aždahić koja je na veoma suptilan način podsjetila žene na vrijednost angažmana žene za dobrobit porodice i društvene zajednice, sa posebnim osvrtom na nijet kao preduslov za postizanje ”konačnog cilja”.

Realizovale su tradicionalnu posjetu svim majkama i očevima šehida na području naše općine, te na taj način se zahvalile onima koji su rodili najbolje sinove Bosne.

U ovom lijepom i humanom gestu ukupno je posjećeno 117 majki i 10 očeva.

Također, tokom ramazana proučena je i hatma koja će biti 16.06.2018. godine poklonjena pred duše svih šehida općine Visoko.

Ovu priliku koristimo da pozovemo sve one koji žele da se s nama druže i prisustvuju dovi, a poslije i bajramskom druženju da nas posjete u prostorijama SDA Visoko 16.06.2018. godine počevši od 19:00 sati.

Budite i Vi dio jedinstva, podržite humane i društvene projekte, družite se s nama!

VIŠE FOTOGRAFIJA RAMAZANSKIH AKTIVNOSTI POGLEDAJTE KLIKOM NA LINK

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.