TURISTIČKI POTENCIJALI VISOKOG PREDSTAVLJENI NA FESTIVALU AMBASADA U DEN HAGU

| 05/09/2018

Prvog septembarskog dana u holandskom Den Hagu održan je Festival ambasada, na kojem tradicionalno učestvuje preko 50 ambasada akreditiranih u Kraljevini Holandiji.

Kao i prethodnih godina, Udruženje Bosanci i Hercegovci Rotterdama i okoline (BiHRO) koje pod ovim imenom egzistira od 2012. godine na ovom Festivalu predstavljalo je Bosnu i Hercegovinu.

Između ostalih, na Festivalu je predstavljena i bosanskohercegovačka tradicija, turistički potencijali, gastronomija i kultura naroda Bosne i Hercegovine.

Dugogodišnja aktivna članica Udruženja BIHRO je i Visočanka Indira Hajduković koja preko 30 godina živi i radi u Rotterdamu.

“Uz podršku naše ambasade i njene ekselencije ambasadorice Mirsade Čolaković, mi smo na najbolji način pokazali kako se voli svoja domovina. Dok je naš folklor igrao, ostali članovi BIHRA nudili su bosanske specijalitete koje su naše vrijedne članice same pripremile. Osim toga na našem štandu našli su se brojni turistički prospekti iz gradova širom BiH, a naravno bila je i velika ponuda suvenira iz naše domovine”, kazala nam je Hajduković, te dodala da je ovog ljeta tokom boravka u Visokom posjetila novootvoreni Turistički info centar i Fondaciju Arheološki park: Bosanska piramida sunca gdje je dobila brojne brošure turističkih potencijala općine Visoko.

“Tokom trajanja Festivala iskoristila sam priliku i s ponosom predstavila naše Visoko, arheološke lokalitete, bogatu historiju i značaj Kraljevskog grada kao i Bosansku dolinu piramida”, istakla je Indira Hajduković.

Inače, ambasada i ambasadorica BiH u Kraljevini Holandiji Mirsada Čolaković, kao i ostali uposlenici Ambasade, redovno podržavaju Udruženje BIHRO zbog aktivnog učešća na Festivalu i predstavljanju BiH na najbolji mogući način.

Više fotografija pogledajte na facebook stranici BIHRO klikom OVDJE

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.