UZ OVU NAMIRNICU SAVLADAJTE PREHLADU ZA SAMO TRI SATA

| 13/01/2019

prehlada 3

Zima je vrijeme kada nas virusi prehlade nemilice napadaju sa svih strana. Topli čaj, vitamin C i tablete protiv prehlade u ovo doba godine najbolji su nam saveznici u borbi protiv prehlade.

No koliko se god opskrbili njima, kihanje, kašljanje i curenje nosa jednostavno ne prolaze u jednom danu. Ipak, nova znanstvena istraživanja pokazuju da je prehladu moguće svladati u samo tri sata i to uz pomoć samo jedne namirnice. Zvuči nevjerojatno, zar ne?

Studija objavljena u časopisu Journal of Nutrition došla je do zaključka da se prehlade možete riješiti u samo nekoliko sati uz pomoć bijelog luka. Naime, konzumiranje jela s pet grama sirovog bijelog luka u samo tri sata aktivira gene koji su uključeni u proizvodnju bijelih krvnih zrnaca koji ojačavaju imunosistem čovjeka.

Rezultati istraživanja pokazali su da je prehlada kod ispitanika koji su konzumirali bijeli luk trajala puno kraće nego kod onih koji ga nisu jeli. Znanstvenici tvrde da je to zbog toga što je bijeli luk bogat selenom i vitaminom C.

Ipak još uvijek sa sigurnošću ne mogu potvrditi da bi se bijeli luk s prehladom izborio tako brzo kao što djeluje na aktiviranje gena koji se bore s prehladom, no za sada sve upućuje na to da je bijeli luk najbrži i najučinkovitiji saveznik u borbi protiv virusa prehlade.

(vecernji.hr)

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.