VIDEO: UČENICI IZ VISOKOG BORAVILI U POSJETI BRATSKIM ŠKOLAMA U ISTANBULU

| 27/04/2018

Od 20. do 25. aprila učenici OŠ “Safvet-beg Bašagić” Visoko, OŠ “Alija Nametak” Buci i Gimnazije “Visoko” boravili su u posjeti bratskim školama u Istanbulu.

Učenici i nastavno osoblje OŠ “Safvet-beg Bašagić” bili su smješteni u općini Zeytinburnu gdje su upriličili uzvratnu posjetu bratskoj školi „Šemsetin Sami“.

Učenici iz OŠ “Alija Nametak” i Gimnazije “Visoko” bili su u azijskom dijelu Istanbula u općini Umranija, također u posjeti bratskim školama.

Ljubazni domaćini su se potrudili da delegacija iz Visokog posjeti atraktivne destinacije u gradu na Bosforu, od Sltan Ahmeta, Aja Sofije, Topkapi palače, do historijskih muzeja, kao što su “Panorama 1453”, “Miniaturk”, zatim krstarenje Bosforom, posjeta Ejup Sultan i Yeni džamije na Eminon, Misir i Kapali čaršija…

Učenici su imali priliku prisustvovati ali i učestvovati na obilježavanju 23. aprila (Dan djeteta), vrlo značajnog datuma koji se od 1920. godine obilježava u Turskoj.

Važno je spomenuti da su učenici i nastavno osoblje OŠ “Safvet-beg Bašagić” bili i u zvaničnoj posjeti kod Murat Aydina, načelnika istanbulske Općine Zeytinburnu, te kod Alija Yesilyurta, direktora (Kajmakam) okruga nacionalnog obrazovanja Zeytinburnu.

Gledatelji TV Visoko u protekloj sedmici imali su priliku da svakodnevno u informativnoj emisiji Aktuelnosti blagovremeno prate priloge iz Turske, a uskoro će se emitirati i opširnija reportaža.

Iz Istanbula izvještavali: Mirha Ganić i Ismar Imamović

U nastavku objavljujemo emitovane priloge…

(www.visocka.ba)

 

 

 

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.