VISPAKOV SKOK U EGIPTU I NA BERZI

| 04/06/2018

Visočki prerađivač kafe Vispak d.d član AS Group na aprilskom sajmu kafe u Kairu saopštio je da se njegov proizvod Espresso premium nalazi u ponudi 80 kafea i restorana u glavnom gradu Egipta. Kao reakcija na tu vijest istog dana na Sarajevskoj berzi vrijednost dionica ove kompanije porasla je za 24,3 posto što je bio najveći dnevni skok na domaćem tržištu kapitala.

Ovo je prema ocjeni analitičara portala Indikator.ba najbolji poslovni potez u domaćoj ekonomiji tokom četvrtog mjeseca tekuće godine.

Na drugo mjesto najboljih poslovnih poteza u aprilu rangirana je namjera njemačke kompanije Forschner da u Kalesiji izgradi fabriku kablova za automobilsku industriju i u njoj zaposli 1.000 radnika. Ukoliko u narednim mjesecima dođe do realizacije ove namjere to bi uvažavajući samo kriterij otvaranja tolikog broja novih radnih mjesta mogao biti i najbolji poslovni potez u Bosni i Hercegovini u 2018.godini.

Trećeplasirani na aprilskoj listi najboljih poslovnih poteza u BiH po izboru Indikatora.ba je odluka kompanije Tehnički remont Bratunac da preuzme paljansku firmu MacroHard Mechanic koja se bavi proizvodnjom mašina za humano deminiranje.

Indikator.ba

Objavljeno u: Privreda

Komentari zatvoreni.