“VOLONTIRAJ-KREDITIRAJ”: 22 VISOČKA SREDNJOŠKOLCA DOBILO POSAO NA JEDAN DAN

| 18/10/2012

Oko 2000 učenika iz 135 bh. srednjih škola danas sudjeuje implementaciji ovogodišnjeg projekta “Volontiraj-kreditiraj” i Socijalnom danu, te su na jedan dan uposlenici institucija, javnih ustanova i preduzeća.

Volontiraj-kreditiraj je projekat koji implementira Udruženje “Infohouse” i Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke, a partner za općinu Visoko je Udruženje “Mladi Volonteri”. Ovo je šesti put da se na području općine Visoko realizira projekat “Volontiraj-kreditiraj”

Iz MSŠ “Hazim Šabanović” i Gimnazije “Visoko” prijavilo se 40 učenika.

“Nažalost, nismo uspjeli da obezbijedimo radna mjesta za svih 40 učenika, već za 22 učenika, 11 iz Gimnazije i 11 iz Mješovite srednje škole. Firme koje su podržale ovaj projekat su Prevent koji je primio deset učenika, VGT pet učenika, zatim naše Udruženje dva učenika, “Budi mi prijatelj” dva učenika, te UniCredit banka, Mikrokreditna fondacija Lider i DM cosmetic market Visoko. Učenici će danas dobiti priliku da osjete kako je raditi i na taj način potencionalno da prepoznaju svoje kvalitete ili da se usmjeravaju dalje ka poslu na kojem će danas steći svoje iskustvo. Ono što će poslodavci eventualno moći da dobiju jeste upravo taj dio da vide kako se učenici snalaze na tim radnim mjestima i potencijalno da prepoznaju svog budućeg uposlenika”, kazao je Belmin Debelac, predsjednik Udruženja “Mladi Volonteri”.

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.