VREMENSKA I BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA ČETVRTAK, 7. FEBRUAR

| 07/02/2019

Danas pretežno sunčano vrijeme se prognozira u Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne po kotlinama će prije podne biti dosta magle ili niske naoblake, a vedrije u drugoj polovini dana. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 1°C, na jugu zemlje i do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 7°C, na jugu zemlje od 10 do 15°C.

U Visokom više oblačnosti u jutarnjim satima. U kotlinskom dijelu grada je moguća i magla. Veći dio dana se očekuje pretežno sunčano. Jutarnja temperatura zraka oko -1°C, a najviša dnevna temperatura zraka oko 4°C.

Biometeorološke prilike biće relativno povoljne, izraženije u Hercegovini, Krajini i na jugozapadu zemlje. U većem dijelu Bosne, nakon tmurnog i maglovitog jutra, uz sunčane intervale u drugom dijelu dana i opšta slika će se postepeno popravljati. Tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se umanjiti. Hronični bolesnici trebaju biti oprezniji u jutarnjim satima, kada će, naročito u centralnoj i istočnoj Bosni, biti dosta hladnije u odnosu na ostatak dana.

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.