VREMENSKA I BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA UTORAK, 5. FEBRUAR

| 05/02/2019

Danas se u Bosni očekuje oblačno vrijeme. Lokalno u poslijepodnevnim i večernjim satima u nizinama sa susnježicom ili slabim snijegom, a u sjevernim područjima moguća je i slaba kiša. Na planinama sa slabim snijegom. U Hercegovini umjereno oblačno i bez padavina. Više oblačnosti na sjeveru Hercegovine. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog smjera, a u Hercegovini umjerena do pojačana bura. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 7, na jugu zemlje od 8 do 11 stepeni.

U Visokom oblačno vrijeme. Poslije podne i krajem dana sa susnježicom i slabim snijegom. Jutarnja temperatura oko 0, a najviša dnevna oko 4 stepena.

Uz nešto stabilnije vremenske prilike opšta slika će se djelimično popraviti. U većem dijelu dana preovladavaće sjeverno strujanje koje će pojačavati osjet hladnoće, stoga je preporučljivo prikladno se odjenuti. U Hercegovini će biti ugodnije, sa sunčanim periodima, pri tome će bura povremeno stvarati probleme osjetljivim osobama.

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.